Дарбыз суусунду гана кандырбастан, ден-соолукка да пайдалуу.
Дарбыз антиоксидант болуп саналгандыктан, ликопинге, ниацинге, тиаминге бай болгондуктан, 100 грамм дарбыз 38 калорияга ээ. Андагы фолий кислотасы териге жана чачка оң таасир тийгизип, тамак сиңирүү системасын жакшыртат. Ошону менен катар зат алмашуу ишине оң таасир этет.
Пайдасы:
- Карылык процесси жайлайт, ракты алдын алат;
- Стрессти алдына алат;
- Көздүн көрүүсүн жакшыртат, иммунитетти чыңдайт;
- Диетада пайдалуу, анткени дарбыз ачкачылык сезимин нейтралдаштырат;
Тамактангандан кийин дароо дарбыз жеген туура эмес, ал ичеги-карындын бузулушуна алып келет.
Ошондой эле адистер диабет илдетине чалдыккан жана бөйрөгү ооругандар дарбыз жебегиле деп кеңеш берет.
Белгилей кетсек, табигый жол менен өстүрүлгөн дарбыздын өзөгүндөгү «чачтар» ак түстө болот.